Skip to content

Åbningstider og ferier

Den Gule Prik har åbent mandag til torsdag fra 7.00 til 17.00 og fredag fra 7.00 til 16.00.

Den Gule Prik har lukket på helligdage samt på juleaftensdag, nytårsaftensdag og Grundlovsdag. Derudover holder vuggestuen lukket på de hverdage, der ligger i forbindelse med Påske, Jul og Kristi Himmelfart.

Sommeferie

Vi anbefaler, at børnene holder tre ugers sammenhængende sommerferie.

Generelt er der ikke så stort et pasningsbehov i sommerferieperioden, og derfor afkortes vuggestuens åbningstider i disse uger med en halv time om morgenen og en halv time om eftermiddagen. Det vil sige, at vuggestuen i perioden uge 26 til 32 har åbent fra 7.30 til 16.30 mandag til torsdag, og fredag fra 7.30 til normal lukketid kl. 16. Hvis der er forældre med pasningsbehov uden for dette tidsrum kan det aftales med vuggestuens personale, senest dagen før.

I Den Gule Prik anbefaler vi endvidere, at børn holder tre ugers sammenhængende (sommer-)ferie. Det anbefaler vi fordi ferie skal først og fremmest være et frirum for den fortravlede og fast skemalagte hverdag, som mange familier lever med i dag. Og to uger er simpelthen for kort tid, når børn (og voksne) skal koble af fra hverdagen. Børn har i høj grad brug for tid til at fordøje. Brug for en tid, hvor dage og uger kan gå i et, hvor pligterne er små, hvor man kan mærke sult, tørst og lyst uden for fastlagte skemaer og tidspunkter, hvor virksomhed og kedsomhed går hånd i hånd, hvor fordøjelsen skaber ny lyst og energi til igen at være i felten, på arbejde og i vuggestue.

Anbefalingen om tre ugers sammenhængende ferie er besluttet af forældre og personale i fællesskab på et forældremøde.

Vuggestuen afholder årligt en til to pædagogiske dage, typisk en fredag i foråret og en i efteråret.