Skip to content

Mad og måltider

Diplom for Det bæredygtige måltid

Da Københavns Madhus for første gang uddelte priser i november 2009, vandt Den Gule Prik prisen for Det bæredygtige måltid.

Mad har altid haft stor betydning i Den Gule Prik. Køkkenet udgør vuggestuens hjerte, og vores køkken er et attraktivt sted som både børn og voksne er glade for at opholde sig i. Børn er velkomne i vores køkken, og der er plads til en lille hjælpende hånd, når grønsager til dagens måltider bliver renset, eller når opvaskemaskinen skal tømmes.

Maden i Den Gule Prik er overvejende økologisk, økologiprocenten ligger på 96-99%. Det betyder blandt andet, at alle vores basisvarer som mel, gryn, ris, grønsager, mælk, olie mv. altid er økologiske.

Maden er ernæringsrigtigt sammensat og tilberedt, så den passer godt til små maver. Menuen afhænger af årstiden, og vi laver helst selv så meget som muligt af vores mad fra bunden – f.eks. rugbrød, boller, leverpostej, frugtgrød.

Maden og måltiderne ligger os på sinde i Den Gule Prik. Derfor stræber vi efter, at måltiderne er overskuelige for børnene og samtidig er sunde, smagfulde og skønne sanseoplevelser.

Generelt planlægger vi maden i Den Gule Prik i to ugers-cyklusser. Sådan sikrer vi os, at børnene
får god vitamin- og næringsrig mad fra alle fødevaregrupper i perioden. Samtidig balanceres
maden på den enkelte dag sådan, at der f.eks. er mere protein i eftermiddagsmåltidet, hvis frokosten
har været mindre proteinrig.

I Den Gule Prik serveres der morgenmad til de børn, der kommer inden klokken otte. Mellem ni og
ti er der formiddagsmad i form af brød, frugt og vand. Ved 11-tiden lægges der an til frokosten,
og efter børnenes middagslur serveres der eftermiddagsmad.

Sidst på eftermiddagen er der eventuelt en sidste omgang frugt og brød. Men faktisk er der altid
en lille bid til de små maver, hvis sulten opstår uden for de faste måltider.